КТБ си иска 6,5 млн. евро от свой длъжник чрез частен съдия изпълнител

15:00, 10 авг 15 25 756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Корпоративна търговска банка е образувано изпълнително дело при частен съдия изпълнител срещу длъжник на КТБ. Сумата, която си търси банката е рекордните 6,5 млн. евро, в които влизат главница, просрочени лихви, неустойки и юридически разходи.

Това става ясно от седмичния отчет на синдиците на трезора Росен Ангелчев и Лазар Илиев, съобщава в. „Монитор“. Внесен е и нов иск в съда за разваляне на две прихващания, извършени в ущърб на кредиторите на КТБ на стойност 100 000 евро. Така до момента от съда е поискано развалянето на сделки „замяна на влог срещу кредит” и тяхното анулиране за общо над 63 млн. лв.

Година след затварянето ѝ, КТБ е започнала да събира парите, събрани в клоновете в страната. Финансовите постъпления идват от длъжници, които имат право да внесат вноските по кредитите си. С тези пари се очаква да започне разплащането към кредиторите на банката.

Международната фирма „Аликс Партнърс”, която се занимава с проверка на историята на даваните кредити от КТБ са започнали обстойни анализи на 13 подобни сделки. Компанията ще търси информация не само за клиентите, но и за свързаните с тях лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама