13-килограмов тумор от бъбрек извадиха в болница "Пловдив"

14:52, 10 авг 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13-килограмов тумор от бъбрек извади доц. д-р Димитър Шишков след 5-часова операция в болница "Пловдив", похвалиха се от здравното заведение.

"Въпреки огромното образувание и загубата на литър кръв, прогнозата за 60-годишния пациент е добра", заяви специалистът по урология. Той подчерта, че в цялата си практика е имал не повече от 10 случая, в които е лекувал толкова големи тумори.

"Интересното в случая е, че формацията е злокачествена, но няма метастази, което дава шанс на болния да се възстанови", обясни още доц. Шишков.

Пациентът разказал, че преди около година започнал да губи апетит, отслабнал и често повръщал. Тръгнал по лекари и навсякъде му казвали, че целият десен бъбрек е осеян с кисти, а зад него има "нещо доброкачествено".

След повече от година ходене по мъките и безброй прегледи в редица лечебни заведения, пациентът си записал час за консултация в МБАЛ "Пловдив".

"Още при първия преглед открихме тумор на десния бъбрек, който тръгваше от диафрагмата и стигаше до малкия таз", връща лентата д-р Шишков.

Освен другите оплаквания, мъжът казва, че е започнал и да уринира кръв. При направените изследвания добре се вижда, че туморът е сраснал с големите кръвоносни съдове, черния дроб и дванадесетопръстника. На болния е обяснено, че трябва да се оперира възможно най-бързо. Туморът е премахнат заедно с десния бъбрек.

След като се свестил от упойката, оперираният побързал да благодари на екипа на болницата, че са му спасили живота.

Въпреки ангажиментите си като народен представител, доц. Шишков продължава да дава консултации на пациенти с урологични проблеми в МБАЛ "Пловдив" всеки понеделник и вторник. Той отбеляза, че най-често за съвет го търсят пациенти с туморни образувания, за жалост част от тях в доста напреднал стадий.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама