Две катастрофи с четирима пострадали станаха в Русе

14:47, 10 авг 15 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две катастрофи с общо четирима пострадали са станали рано тази сутрин в Русе, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в дунавския град.

Първият пътен инцидент се е случил около 7.10 ч. на бул. „България“, на пътен възел „Охлюва“ в посока Дунав мост. Тогава 24-годишен младеж, управляващ с несъобразена скорост „Фолксваген Голф“ с русенска регистрация, загубил контрол над колата, отклонил се в дясно и се блъснал в бетонната стена на намиращия се там пътен надлез.

Колата отскочила от удара и се блъснала отново – странично с лявата си част в стълб от мрежата на тролейбусния транспорт. Младият мъж пострадал сериозно – с разкъсана роговица на дясното око. Той е отведен в болницата и е настанен за лечение в очното отделение. Кръвната му проба посочила, че преди да седне зад волана, шофьорът е бил трезвен.

Малко по-късно, около 7:40 часа, е станала другата катастрофа. На ул. "Изгрев" водач на лек автомобил “Форд Галакси” с русенска регистрация на 65 години загубил контрол над колата, навлязъл в насрещното движение и блъснал челно “Опел Астра”, управляван от 52 годише мъж.

При инцидента са пострадали леко трима човека. Пътничка, возеща се отдясно в "Опел“-а, е с разкъсна рана на челото и след преглед в болницата е освободена е за домашно лечение. Виновникът за какатсрофата получил контузна рана на главата и също е освободен за домашно лечение, а другият водач е с отток, отново на главата – вляво на челото, също е освободен за домашно лечение.

Пробите за алкохол и на двамата шофьори са отрицателни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама