Александър Язов спечели втория кръг от шампионата V1 Challenge България във Велико Търново

14:35, 10 авг 15 / Спорт 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дрифт шампионът Александър Язов взе купата за втори път след като завърши на първо място и в първия кръг на шампионата на Писта „Дракон“, съобщават организаторите.

Язов успя да завърши състезанието с общо време 18:51:11.379. Втора позиция зае Григор Григоров с общо време 18:51:14.679, следван от третия в класирането Костадин Щерев с общо време 18:51:15.612. И така след два кръга на шампионата V1 Challenge България лидер в класирането е Александър Язов с 20 точки, следван от втория Григор Григоров с 16 т.

Най-бърз в това състезание бе Симеон Донов, който заслужено получи купата на DHL за най-бърза обиколка с постигнато време от 26.08 секунди.

„Изключително колоритно трасе в центъра на Велико Търново, изискващо много техника от пилота. Това състезание мога да го нарека „Българското Монако“. В началото бях притеснен заради малкия опит, който имам с Volkicar, защото досега съм участвал само на едно състезание. Имах малко проблеми с колата и почти не успях да направя тренировка. Наложи се на квалификацията да науча тънкостите на трасето, което този път изискваше повече дрифт като стил на каране. Но това ми даде шанс да се отпусна и да карам в моя стил, в което съм добър. Допуснах малка грешка на старта и участвах в колизия, но след като успях да дръпна напред, вече карах за публиката. Искам да благодаря на механиците, които за отрицателно време откриха проблема в моята кола и благодарение на тях продължих в борбата без проблеми.“, коментира победителят Александър Язов.

Състезанието бе официално открито от Николай Ашиков – председател на общински съвет, община Велико Търново, който приветства участниците във втори кръг на V1 Challenge България. Това са: Александър Язов, Григор Григоров, Симеон Донов, Павел Цонев, Калин Стефанов, Александър Панков, Костадин Щерев и Къванч Оздемир от Турция.

Състезанието във Велико Търново се проведе по системата за директни елиминации. Състезателната част започна с квалификационна серия, в която пилотите имаха на разположение по 10 минути, за да постигнат възможно най-добро време за една обиколка.

Още на квалификациите, които определят позициите на състезателите на стартовата решетка, се разрази напрегната надпревара между всички участници. Те подредиха пилотите от състезанието в следния ред: Александър Язов (26.74), Къванч Оздемир (27.17), Григор Григоров (27.19), Костадин Щерев (27.40), Калин Стефанов (27.84), Симеон Донов (28.31), Павел Цонев (28.33), Александър Панков (28.58).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама