Атракции без бетон край брега на Марица

14:06, 10 авг 15 / Любопитно 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Коритото на река Марица трябва да бъде използваемо. Община Пловдив ще иска да има зони за спорт - пътеки за тичане, велоалеи, зони за отдих, а защо не и атракции, но без бетон", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Изказването му бе във връзка с проекта на Общината за социализацията на река Марица в рамките на града.

"Басейнова дирекция е последният орган, който трябваше да съгласува проекта, което означава, че вече сме на етап обявяване на конкурсна процедура за избор на проектант", поясни градоначалникът.

"250 хил. лв. е процедурата за проектиране, а надеждите ни са до следващата година да има готов проект, който също ще трябва да бъде одобрен от всички инстанции, след което ще започне поетапното социализирането на коритото", каза още Тотев.

Социализирането предвижда четири етапа – всеки по около 2 км.

Припомняме, че редом с градските басейни и аквапаркове пловдивчани вече имат още едно място за разхлада в горещите летни дни. На 2 август официално бе открит плажът на река Марица - на южния бряг, в пространството между Пешеходния и Панаирания мост.

Проектът е инцииран от организаторите на фестивала One Architecture Week, който ще се проведе от 18 до 27 септември в Пловдив. Тазгодишната тема на международния форум е "При-общената река". Плажът на Марица ще съществува до 30 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама