Христиан Данаилов от Разград със сребърен медал от Световните летни игри Спешъл олимпикс

13:58, 10 авг 15 / Спорт 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Христиан Данаилов от Разград се завърна със сребърен медал от Световните летни игри Лос Анжелис'2015 Спешъл олимпикс. Той се състезава в категория тенис на маса, а сребърния медал спечели в игрите по двойки с Весела Дункова. Освен това Християн завоюва четвърто място в индивидуалното класиране.

Днес, 13-годишният атлет бе тържествено посрещнат в областната администрация.

Зам.-областният управител Виолета Тодорова приветства момчето и подчерта, че това, че Христиан се завръща с два медала от олимпиадата показва, че атлетът притежава всички качества, хъс и упоритост, за да развие добра спортна кариера. Тя прочете и благодарствено писмо от националния треньор по тенис на маса Красимир Колев, който бе с Христиан в САЩ.

Младият спортист получи подарък от областната администрация - колаж със снимки от най-запомнящите моменти от състезанието и футболна топка с автографи на играчите на „Лудогорец”, осигурена с помощта на Момчил Костадинов - председател на Организационния комитет на НФК „Лудогорец”.

Христиан Данаилов е първият от Разградска област, който участва в олимпиадата за деца и възрастни с интелектуални затруднения. Той е възпитаник на Ресурсния център в Разград. Момчето тренира тенис на маса от 2011 година, участвал е в състезания в страната, качвал се е на почетната стълбичка и разказва, че всичко му харесва в този спорт. За да може да се включи в състезанието в САЩ, му помогнаха с дарения фирмите "Раломекс"АД-Завет и "Леорда 07"ЕООД-Лозница, както и служителите в Областната администрация в Разград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама