ВСС не е проверил нито един път работата на Пеевски като следовател

13:41, 10 авг 15 / Политика 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като стана ясно, че докато е бил следовател Делян Пеевски не е работил по нито едно дело, днес се разбра, че той никога не е бил атестиран, докато е трупал магистратски стаж. С други думи – Висшият съдебен съвет нито един път не е проверил работата на депутата от ДПС.

Пеевски не е придобил и статут на несменяемост, на който магистратите с 5-годишен стаж имат право. По този начин той е можел е да бъде освободен от системата по всяко време, съобщава в. „Сега“. Изданието е потърсило тази информация още преди две години, но ВСС отказал да я предостави, тъй като депутатът не бил съгласен.

„Не е известен случай магистрат да е бил питан дали е съгласен тези данни да бъдат публично оповестявани, а отказът на съвета да даде информация за Пеевски е в очевиден контраст с практиката му“, пише в решението на Софийския административен съд.

Делян Пеевски има 9-годишен стаж като магистрат, въпреки че е едва на 35 години. Това поне показват официалните документи. Реално той прекара само няколко месеца на работа в столичното следствие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама