Обследват дърветата в Цар-Симеонова градина

13:35, 10 авг 15 / Любопитно 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Прави се пълно обследване на дърветата в Цар-Симеонова градина", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.  

Той допълни, че растителността в емблематичното за града ни място ще бъде огледана визуално и ще се вземат различни проби, а до седмица ще бъдат ясни и резултатите от проверката.

"Дърветата, които вече са минали една определена възраст, трябва да бъдат заменяни с млада растителност. При всеки един вятър в Пловдив има паднали клони. Не можем да идентифицираме кой точно ще е той", каза още градоначалникът.

Припомняме, че на 7 август т.г. (петък) клон от голямо дърво падна върху хора, седящи на пейка в Цар-Симеоновата градина в Пловдив. Пострада жена, която получи рани по главата. Мъж, който е седял на пейката до нея, се отърва със силна уплаха. Въпреки обезопасяването, минути след това друг клон падна почти на същото място и като по чудо не рани хора.

"Радвам се, че не се стигна до нещастен случай", коментира Иван Тотев.

"Община Пловдив получи още 1 млн. и 400 хил. лв. от ОП "Регионално развитие" мярка "Зелена градска среда", похвали се градоначалникът.

"Тези средства ще компенсират съфинансирането, което Общината даде за проекта на Цар-Симеоновата градина. Това означава, че безвъзмездното финансиране за този проект, който е в размер 7.5 млн. лв., от 5 млн. става 6.5 млн. лв.", поясни Тотев.

"Понеже парите за проекта вече са платени от Община Пловдив, смятам, че е най-добре средствата да се пренасочат към ремонта на бул. "Васил Априлов" и по-точно за премахване на паважа", допълни кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама