50-метрова картина разказва личните истории на варненци

13:01, 10 авг 15 / Любопитно 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огромно платно, дълго цели 50 метра, с площ110 кв. м.  ще се превърне в поредното предизвикателство за варненци, които искат да запечатат своите впечатления и отношение към случващото се в града. Идеята гражданите да се върнат за малко в детството, рисувайки заедно една обща градска история, е  част от инициативата „Шарена градска сянка” на фондация „Арт офис”.

Тази вечер от 18 часа е стартът на петдневната офанзива по рисуването на колективната картина. В пространството до „Дупката” на бул ”Княз Борис Първи” всеки, който желае, може да се включи в изработването й, като в  Деня на Варна – 15 август, тя ще бъде поставена върху перголата и ще разказва шарените лични истории на хората до самия край на лятото.

Архитектите Борислав Игнатов от Варна и Иво Петков от София отправят покана към всички без ограничения, а материалите за рисуване са осигурени от организаторите.

„Градски истории” е платформа за творческо сътрудничество между организации и артисти от Варна, Велико Търново и София. Пет градски зони ще бъдат "обживени" артистично и ще отправят посланието си до жители и гости на Варна „Градски истории” отваря пространства за преосмисляне на колективната градска памет, като създава автентично преживяване за публиката чрез свързване с реални лица, реални гласове, лични истории за градът, такъв какъвто е. Пет артистични двойки - пет артистични жанра - пет места за разпознаване на градския живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама