ДСБ-Варна повежда битка за правата на съкварталците от Изгрев

12:59, 10 авг 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Никой от управниците на Варна не обръща достатъчно внимание на хората от квартал Изгрев, на които им се налага да живеят без водопровод, канализация и улици. Това заяви на пресконференция днес областният председател на ДСБ-Варна Васко Василев.

По думите му на последната сесия на Общинския съвет е станало ясно, че се изпълняват нуждите само на онези, които са готови да използват сила, а по-миролюбивите граждани остават на заден план. Така стои въпросът и за хората от Изгрев, които си плащат данъците като всички останали, но са ощетени, подчерта Василев.

"Започваме битка за правата на хората. Този модел от 15 години насам трябва да бъде прекъснат. Постоянно се влагат средства в центъра, в ненужни неща, вместо да се изградят 5 улици, където е нужно”, коментира още областният председател на ДСБ-Варна.

Проблемът с варненския квартал Изгрев, който дори не е особено отдалечен от централната част на града, бе поставен от група граждани на сесията на местния парламент миналата седмица. Хората се жалваха, че отговорните органи се бавят да предприемат необходимите действия за приемане на Общия устройствен план на Варна, в чиито разпоредби са определени точно и ясно параметрите на квартала. Гражданите са създали инициативен комитет от близо 300 собственици на имоти в района.

Жителите на “Изгрев” съзнават, че до голяма степен проблемите им са породени от особеностите на хълмистия терен на Франгенското плато и липсата на налягане по водопровода, за да достигне живителната течност до по-високите части на района. Въпреки това те се надяват, че отговорните органи и предприятия във Варна в крайна сметка ще намерят решение на проблемите им.

На пресконференцията на ръководството на ДСБ-Варна бе поставен и въпросът за превръщането на общинската фирма "Градски транспорт" в монополист, което според тъмносините щяло да повлече редица негативни последици. Сред тях са безработица за над 300 души, повишаване на цените на услугата, липса на конкуренция, невъзможност за обслужване на линиите и други. Не по-малко сериозни според десните са и проблемите с тенденциозното отношение към ръководството АГ-болницата в лицето на д-р Радослав Минков, както и опитът за монополизиране на обредните дейности в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама