Хората на Славчо Атанасов поискаха оставката на шефа на "Градини и паркове"

12:56, 10 авг 15 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За незабавна оставка на директора на ОП "Градини и паркове" – Стоян Алексиев, настояха общинските съветници от Патриотичен фронт Слави Георгиев и Илко Илиев.

Повод за това искане е инцидентът, при който тежък клон на кестен се отчупи и затисна седящи на пейка жена и мъж в Цар-Симеоновата градина в Пловдив. Пострадалата бе настанена в болница с опасност за живота, наранен, макар и по-леко бе и човекът. Клонът счупи и метален фенер в съседство.

"Свидетели сме как през последните 4 години общинското предприятие реално бе превърнато във фирма за дърводобив. Значително количество дървета в Пловдив бяха грубо изсечени, много от тях на значими места. На практика бе подменено неговото предназначение - поддържане и увеличаване на зелената система на Пловдив", твърдят хората на Славчо Атанасов.

"Свидетели сме как в Цар-Симеоновата градина бе извършен ремонт за 11 млн. лева, в който "Градини и паркове" бяха деен ежедневен участник. Тогава за пореден път бе констатирано как общинското предприятие извършва сеч на парковата растителност в градината, при която не малко изцяло здрави дървета бяха брутално унищожени. Поражда тревога и съмнения фактът защо тогава не са премахнати клоните, които представляват заплаха за живота и здравето на хората, при това в най-посещаваните и обичани места в града", посочват от Патриотичния фронт.

По думите на екипа на Славчо Атанасов инцидентът с падналия на 8 август клон далеч не е единственият, имало е и други, при които за щастие няма пострадали. "За да бъдат спокойни майките, когато водят децата си да играят на неприлично скъпата детска площадка, за да са в безопасност възрастните хора, за които Цар-Симеоновата градина е любимо място за отдих и за да бъдат сигурни пловдивчани, решили да се насладят на Пеещите фонтани, считаме, че директорът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев би следвало незабавно да подаде исканата от нас оставка. Само така би могъл да покаже, че у него е останала грам съвест. В противен кметът Иван Тотев би следвало незабавно да освободи от длъжност лицето, допуснало подобна опасна за живота на пловдивчани случка. Ако все още се чувства отговорен пред пловдивчани", категорични са Илко Илиев и Слави Георгиев, припомняйки думите на бившия пловдивски градоначалник на Славчо Атанасов, че Цар-Симеонова градина може да е най-скъпата в света, но явно сумата от 11 млн. лева не е достатъчна, за да гарантира безопасността за здравето и живота на пловдивчани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама