Силвена Петрова от Каранци спечели фотоконкурса за най-гиздава мома в Разград

12:45, 10 авг 15 / Култура 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Силвена Петрова от село Каранци, община Полски Тръмбеш е победителката във фотоконкурса „Най-гиздавата мома на мегдана”, който се проведе по време на четвъртото издание на националния фолклорен събор „Лудогорие” през юли.

Призьорките бяха обявени днес от председателя на Сдружение „Лудогорие”  Валентин Димов.

Силвена е на 16 години, играе във Фолклорна формация „Полянци” в Полски Тръмбеш, а носията й е автентична, най-старата в общината, още от турско време. Наградата, която получи девойката бе статуетка „Най-гиздава мома на мегдана“, парична сума и сувенири.

На второ място е класирана 22-годишната Красимира Кавръкова от разградското село Гецово, тя е самодейка във фолклорната група „Капанска китка”. На трето място е 16-годишната Теодора Гигова, от Танцов клуб „Чародейка” – село Крушовене, Плевенско.

Победителките бяха излъчени чрез гласуване в социалната мрежа. Те са избрани измежду 39 претендентки за титлата от цялата страна.

Според Валентин Димов дъждовното време е намалило броя на участничките, но догодина те ще бъдат най-малко 100, заяви той. Целта на конкурса, който се провежда тази година за първи път, е да се покаже красотата на българката и на българските национални носии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама