Започва ремонтът на бул. "Васил Априлов" в Пловдив

12:31, 10 авг 15 / Любопитно 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва ремонтът на бул. "Васил Априлов" в Пловдив, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.  

Символична първа копка направиха кметът Иван Тотев и кметът на район "Северен" Ральо Ралев. Същинската работа започва в началото на следващата седмица, а първата отсечка, която ще бъде преасфалтира е в частта между булевардите "България" и "Дунав". Срокът за ремонт на западното платно е 1 месец.

Тотев обясни, че тази първа копка е началото на проект на местната администрация на стойност 1.5 млн. лв., който включва ремонти на важни улици в Пловдив.

"Преасфалтирането ще започне от западното платно, което ще се затвори за движение в понеделник (17 август). След това и източното", заяви градоначалникът. Той поясни, че отсечката няма да бъде затваряна изцяло, а движението ще се извършва и в двете посоки само в източното или западното платно.

Освен нова асфалтова настилка ще бъде подменено и осветлението, ще се асфалтират и тротоарите, които "пострадаха" при направата на новите велоалеи.

"След това продължаваме с вътрешнокварталните улици - "Цар Асен", "Цанко Дюстабанов" и др.", каза още Тотев.

Преасфалтирането на отсечката не е част от проекта за "Голямоконарско шосе", който е на фаза за издаване на строително разрешение в областна администрация. Той започва от кръстовището на бул. "Васил Априлов" с бул. "Дунав" и продължава до Царацовски пътен възел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама