Стартира националният конкурс за поезия "Добромир Тонев"

12:28, 10 авг 15 / Култура 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартира Петият национален конкурс за поезия "Добромир Тонев" за автори до 45-годишна възраст, съобщиха от Община Пловдив. Литературната надпревара е анонимна, а темата – свободна, представят се от едно до три стихотворения.

Желаещите трябва да изпратят творбите си най-късно до 1 октомври 2015 г. включително, на адрес: Пловдив 4000, пл. "Стефан Стамболов" 1. Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика, върху който трябва да пише, че е за конкурса. 

Творбите трябва да бъдат поставени в голям пощенски плик, който да съдържа стихотворенията (неподписани), отпечатани в три екземпляра; по-малък ненадписан запечатан плик с личните данни на участника - трите имена, дата на раждане, имейл и телефон за връзка, кратка биография, както и заглавията на стихотворенията, с които участва. Ако някои от творбите са неозаглавени, вместо заглавието се вписва първият ред на произведението, поясняват организаторите на конкурса.

Кандидатства се само със стихотворения, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси. Представените творби, както и данните от малкото пликче, задължително трябва да бъдат написани на компютър или поне на пишеща машина.

Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие.

Община Пловдив ще раздаде три награди – 400 лева за първо място, 250 лева е стойността на втората награда и 150 лева за трета.

Награда за поет студент се отпуска от Филологически факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" и е в размер на 100 лева плюс грамота..

Предвидени са и три специални награди за творба, посветена на Добромир Тонев.

Награждаването ще се състои на датата на рождението на Добромир Тонев – 15 октомври, от 18,00 часа на официална церемония в книжарница "Хермес Централ".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама