Над 5 хиляди ПИК-а са издадени в Старозагорско

12:28, 10 авг 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 5000 персонални идентификационни кодове (ПИК) са издадени на фирми и физически лица от началото на годината в Старозагорска област, съобщиха от местния офис на Националната агенция за приходите (НАП).

През изминалата данъчна кампания, в страната, всяка трета декларация за доходите е била подадена по интернет с персонален код, а над 2 млн. са справките за задължения и плащания, направени на сайта на НАП от началото на тази година.

От Приходната агенция съобщават още, че ПИК вече може да бъде получен от всеки от офисите ни в страната. Досега кодът се получаваше задължително от офиса по постоянен адрес на гражданите и по регистрация на фирмите.

От предоставяните електронни услуги на НАП, притежателите на ПИК и електронен подпис могат да получат информация и за имената на лицето изпратило към НАП данните за всички подадени документи по интернет.

От Данъчното напомнят, че издаването на ПИК е безплатно, отнема няколко минути, а с него физическите лица могат да подават данъчни и осигурителни декларации, да следят данъчната си сметка за задължения и плащания, да проверяват осигурителния си доход и да ползват редица други електронни услуги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама