Лек автомобил горя на пътя Русе - Кубрат

12:25, 10 авг 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
8 инцидента са вдигнали на крак огнеборците през последното денонощие, предимно запалени сухи треви и ниви, съобщава ОД на МВР - Русе.

По-сериозен е бил пожарът в лек автомобил, станал на 9 август между 08:49 и 10:25. Един екип на РСПБЗН - Ветово е бил изпратен на път ІІ – 23 / Русе – Кубрат. При пристигане на екипа се е установило, че гори лек автомобил “Рено Канго” с русенска регистрация. Пожарът е възникнал по време на движение поради техническа неизправност.

Пожар без щети в с. Баниска са гасили от РСПБЗН – Две могили между 13:12 и 15:00 на 9 август. При пристигане на екипа са горели сухи треви, храсти и отпадъци от нерегламентирано сметище на площ около 150 кв.м. Причината за пожара е била запалени и оставени без надзор отпадъци.   Отново на 9 август между 16:00 и 18:53 един екип от РСПБЗН – Две могили е изпратен по сигнал за запалени сухи треви в с. Горно Абланово. При пристигане на място са горели сухи треви, храсти и отпадъци от нерегламентирано сметище на площ около 5000 кв.м. В близост до пожара са се намирали жилищни сгради и селскостопански дворове. В пожарогасенето са взели участие хора и техника от местната земеделска кооперация. Причината за пожара са запалени и оставени без надзор отпадъци. 

На 9 август между 20:24 и 21:50 един екип РД ПБЗН - Русе е оказал техническа помощ по сигнал за разлети смазочни материали при ПТП между лек автомобил “Фолксваген Голф” и мотор на изхода на с. Николово в посока гр. Мартен. Разлетите материали са третирани с абсорбент и почистени от пътното платно.

На същия ден между 21:11 и 22:05 ч. два екипа от Първа РСПБЗН – Русе са изпратени по сигнал за горяща слънчогледова нива до ДЗС в близост до картинг пистата. При пристигане на екипите са установени горящи отпадъци от нерегламентирано сметище на площ около 10 кв.м.. Причината за пожара са запалени и оставени без надзор отпадъци. 

На 9 август между 23:11 и 00:20 екип от Втора РСПБЗН – Русе е изпратен на сигнал за горяща царевична нива в с. Бъзън. При пристигане на място се установи, че сигналът е лъжлив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама