Конкурс за барелефа на Иван Пейчев обяви Община Шумен

11:29, 10 авг 15 / Култура 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конкурс за изготвянето на проект за барелефа на бележития поет Иван Пейчев обяви Община Шумен заедно с Организационния комитет за честване на 100 години от рождението на твореца. Информацията е публикувана на сайта на Община Шумен. Стойността на барелефа е 20 хил. лв.

Конкурсът е отворен за участие на всички скулптори. Представените материали трябва да съдържат 3D модел на барелефа, макет в мащаб на творбата от подходящ материал и обяснителни записки с мотивите и разяснения по проекта.

Крайният срок за приемане на материалите е до 16 часа на 15 ноември в стая 204 на Общината. Постъпилите предложения ще бъдат подложени на обществено обсъждане.

Жури назначено със заповед на кмета на Шумен ще оценява конкурсните творби. За председател на комисията ще бъде избран представител на Общината, а членове на комисията ще имат възможност да предложат от секция “Скулптура” на Съюза на българските художници от Организационния комитет за честванията на вековния юбилей на родения в Шумен поет.

Класираният на първо място проект ще получи награда от 1500 лева, а авторът или колективът на проекта ще сключи договор с Община Шумен за изпълнение.

Барелефът на Иван Пейчев ще бъде разположен в градинката западно от градската библиотека в Шумен, като сред изискванията към проекта е да се ползват максимално особеностите на терена, да се оформи пространство за полагане на цветя и отдаване на почит, като се формира среда отговаряща на духа на поета.

Авторите могат да ползват материали за поета Иван Пейчев, които ще им бъдат предоставени от градската библиотека в Шумен.

Подробна информация за конкурса за барелеф на поета е публикувана на сайта на Община Шумен. Справки могат да се правят и в отдел “Култура” на телефонен номер 857 751 с код за Шумен 054.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама