ВиК-Шумен купува електронни водомери за 320 хил. лв.

11:23, 10 авг 15 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществена поръчка за електронни водомери на стойност 320 хил. лв. е обявило ВиК -  Шумен. Това става ясно от документи за поръчката, публикувани на страницата на дружеството.

Търси се доставчик на водомери за питейна вода, водомерни шахти с монтирани водомери за питейна вода и радио модули за дистанционно отчитане. Другата позиция в обществената поръчка е за доставка на амагнитно-индуктивни разходомери за питейна вода.

Срокът за доставките е две години, като те ще се извършват периодично до базите на ВиК дружеството.

Постъпилите оферти ще бъдат отворени на 25 август.

До момента в Шумен 2400 водомера са подменени с такива с електронни броячи. В цялата област Шумен водомерите са около 50 хил., като 20 хил. са в град Шумен.

„Всеки месец правим по една-две кооперации. Най-голямата е с 97 водомера. Повечето са обаче по 12-13. Интересът е голям, но инициативата трябва да бъде от етажната собственост”, каза управителят на ВиК-Шумен инж. Светлозар Дамянов. Той обясни, че цената на новите електронни устройства се разделя между ВиК дружеството и собствениците на имота.

„За сметка на абонатите е механичната част, докато електронната част, съответните устройства, които прехвърлят информацията, е за наша сметка”, каза управителят на ВиК дружеството и обясни, че тази смяна излиза около 90 лева на домакинство. „ВиК поема още толкова, дори малко повече, за електрониката”, допълни Дамянов.

Той обясни, че в много от новостроящите се сгради още първоначално се поставя новият тип електронни водомери.

„Има много индивидуални имот, в които собствениците сами инвестират, и им слагаме такива електронни водомери”, каза Светлозар Дамянов и обясни, че при новия тип броячи инкасаторите отчитат показанията за изразходваната вода без да влизат в дома или да безпокоят собствениците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама