Торовият завод в Девня продължава да бълва отрови

09:34, 10 авг 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Торовият завод "Агрополихим" в Девня отново замърси приземния атмосферен въздух с азотни окиси. Оранжевият дим, който местните наричат "Лисичата опашка", е избълван от комин в следобедните часове на 9 август, неделя, когато институциите не работят и не могат да направят своевременно замерване на качеството на въздуха.

От кадрите, които бдителни девненци са заснели и изпратили до редакцията на сайта Девня сити, става ясно, че отровният дим отново излиза от цеха за азотни киселини на торовия завод. Според работещи там изпускането на вредни газове се случва поне два пъти в годината, при спиране и пускане в експлоатация на цеха, както и при аварийни ситуации.

Какво точно се е случило в неделя, уведомени ли са били институциите за поредното замърсяване на въздуха, правени ли са замервания с мобилна лаборатория и как РИОСВ-Варна контролира процеса? Topnovini.bg се заема с изясняването на тези и други въпроси, свързани с работата на торовия завод "Агрополихим", който едва не се взриви преди 7 години.

Очаквайте продължение по темата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама