Изграждат баскетболно игрище и площадка за скейтборд на ул. „Проф. И. Янулов” във В. Търново

07:04, 10 авг 15 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Баскетболно игрище и площадка за скейтборд ще зарадва жителите на великотърновския квартал „Колю Фичето”. Теренът, определен за това представлява междублоково пространство, заградено от улиците „Проф. Илия Янулов”, „Георги Бакалов” и „Мария Габровска”, информират от общината във Велико Търново. В източната част на терена има изградена детска площадка, а останалата част от терена е необлагородена.

Предвижда се изграждане на спортна площадка за баскетболно игрище и съоръжения за скейтборд и велосипеди. Към баскетболното игрище ще се влиза от запад от ул. „Г. Бакалов” от там по алея ще се минава в източна и южна посока. От север на алеята ще се изгради подпорна стена. В северната част ще се намира трибуна със седалки. Баскетболният терен ще бъде заграден с метална ограда с обща височина до 280 см.

Източно от игрището ще се изгради асфалтова площадка с рампа за скейтборд. Ще се монтират скейтборд рампи със специално покритие, съобразени с изискванията на Световната скейтборд федерация. Новоизградените алеи ще се свързват със сега съществуващата детска площадка. Баскетболното игрище ще бъде с площ 504 кв. м, площадката за скейтборд с площ 350 кв. м. Ще бъде  рехабилитирана алейна мрежа – 527 кв. м, подменени 12 кошчета за отпадъци.

Ще бъде изградена  дървена предпазна ограда с дължина  169 м,  предпазна ограда от метални пана – 136 м и седлаки с облегалка 116. Срок за изпълнение е  2,5 месеца.  Изпълнението на дейностите е във връзка с проекта „Град Велико Търново - зелена и достъпна балканска столица  на културния туризъм” от 20.05.2013 г., който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама