Упътвания към учебниците ще показват грешките в тях

22:30, 09 авг 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учебниците от 1-ви до 4-ти клас, в които има грешки, да имат методически указания, които коригират грешното им съдържание, докато се напишат нови, предлага министърът на образованието проф. Тодор Танев, който участва в отбелязването на 136-та годишнина от създаването на Военноморските сили.

Предложението е те да бъдат раздадени на учителите и на родителите за пояснение на неточното съдържание. Самият министър признава, че в момента се запознава със съдържанието на учебниците от началния курс на обучение.

Предстои Законът за училищното и предучилищно образование да мине на второ четене в парламента. Когато бъде приет, ще се променят много неща, споделя Танев, като отбелязва, че ще бъдат списани нови стандарти в образованието, което означава нови учебници и учебни програми.

Той уверява, че предстои мащабна реформа в образованието, зад която стои смяна на философията. Според него местната власт и бизнесът трябва да казват от какво имат нужда и да участват в изготвянето на програмите, защото е погрешно системата и министерството да определят как и за кого да преминава обучението.

Относно вероучението министърът споделя, че са необходими сериозни разговори по въпроса дали то да бъде въведено в училище, както поиска Светият синод.

Танев отрича обвиненията за прикриване на злоупотреби във Фонда за научни изследвания, като уверява, че е подал сигнал за тях в прокуратурата и Държавана агенция "Национална сигурност". Той заплашва със съд всеки, който си позволява да говори лъжи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама