София диша чрез изкуството (галерия)

20:31, 09 авг 15 / Култура 25 718 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изкуството във всичките си форми завладя ул. „Пиротска” през втората неделя от фестивала „София диша”, който се провежда за шеста поредна година, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Най-много се забавляваха децата, за които бяха подготвени специални игри и работилници, а някои от тях се учеха да свирят на музикални инструменти под ръководството на учител.

Форми на визуалните изкуства се представяха пред гражданите и гостите на града чрез ръчно изработени бижута, чанти, аксесоари, картички, тефтери, чаши и други предмети за украшения и за бита. Интерес привлякоха и картини, които бяха рисувани с кафе.

Самата картина става, като се използва кафе на гранули, смесено с вода, до получаването на гъста консистенция. Това позволява запазването на блясъка, когато се рисува с него, сподели пред София Topnovini.bg Ивелина Христова. Тя отбеляза, че предпочита стила „поп арт”.

При допир с ръка се усеща повърхността на кафето, а мирисът му витае във въздуха. Но за да се запази картината от влага, трябва да се сложи в рамка. Картините от кафе се представят за първи път в това издание на „София диша”, защото идеята на Ивелина Христова се е зародила преди около година в Англия.

Посетителите на фестивала се наслаждаваха и на класическа музика, изпълнена от млади артисти.

За любителите на кулинарно изкуство се предлагаха изкушаващи домашни вкусотии, а за тези, при които градусът на топлина се бе покачил, се предлагаха студени напитки, също приготвени по нетрадиционен начин.

 „София диша” продължава на 16 август на ул. „Ангел Кънчев”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама