92-годишен ловджия откри сезона в Сатовча

17:34, 09 авг 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
92-годишният Алириза Странджев от Сатовча нарами пушката и с подкрепата на внуците си дойде до сборния пункт за първия ловен излет, с който се откри сезонаът на пернатите. Дядо Алириза е ловец с 65 годишен стаж на ловджия. Мало и голямо в  Сатовча го наричат дядо Странджа - той е потомствен ловец, като и сега в местната ловна дружинка са неговите синове, внуци и првнуци.

Той е един от добрите дърводелци в общината, който дълги години е бил служител в местното горско и познава всяко кътче в красивите сатовчански западни Родопи.

В голямата беседка в м. «Дунчов чучур» над Сатовча се събраха 50-ната ловци от дружинката. Откриването на ловния сезон беше ознаменувано с кърбан за здраве и за «на слука», като специално закупеното от ловджиите теле беше приготвено на полеви условия на «Дунчов чучур от самите тях»: „Най-добрите мъжки дружби са в ловните дружинки. Истинският живот и здравето са в природата. Жив съм благодарение на нашата природа. Прекарах живота си именно сред природата, която много обичам, и тя ми се отблагодари богато, за да доживея до тези години, да се радвам на здраве и на внуци и правнуци“, вдигна тост пред по-младите си колеги 92-годишния дядо Странджа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама