Шефът на БЛС: Заради постъпката на някои лекари страдат всички

17:21, 09 авг 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проверката на болница „Папуров“ в Търговище, започнала още през 2007 година е установила, че някои лекари са нарушили закона и сега заради техните простъпки страдат и пациентите, и всичко останали. Това каза шефът на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Венцислав Грозев пред БНР.

Той допусна, че отнемането на лиценза ще бъде обжалвано от болницата, но увери, че ще помогне на лекарите, останали без работа, да си намерят друга. „Ние ще се стремим да помогнем на колегите. Управителният съвет и аз лично ще разговарям с директорите на други лечебни заведения и ще съдействам колегите ни да бъдат наети на работа“, каза Грозев.

По повод здравната реформа Грозев посочи, че Националната здравна карта трябва да бъде изработена, за да има подробна информация за качеството на всяко здравно заведение. Според него, обаче, в акредитацията на болниците има риск от субективизъм.

„Никой не може да гарантира на този етап, че акредитационните комисии са най-добрият начин за поставяне на оценки, даващи възможност за сключване на договор с регионалните НЗОК“, коментира Грозев. „Съществува обаче съмнение, че тези комисии могат да бъдат субективни. Да не се залага много на акредитацията, ако се решава Здравната каса с кое лечебно заведение да сключи договор.“

По думите на Грозев сливането на болници трябва да има само пожелателен характер.

„Щом едно лечебно заведение дава комплексност в лечението, не виждам защо то трябва да бъде сливано“, каза Грозев и добави, че най-важното е доверието на пациентите в лечебното заведение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама