Искат ремонт на локално платно в центъра на Бургас, било в окаяно състояние

14:46, 09 авг 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от ГЕРБ Георги Чавдаров поиска ремонт на локалното платно между улиците „Гурко“ и „Св. св. Кирил и Методий“ в центъра на Бургас. Това става ясно от справка на Topnovini.bg на сайта на местния парламент.

В докладната записка до общинските съветници Чавдаров пише, че отсечката с дължина около 200 метра, която е и „синя зона“, от години се намира в изключително лошо състояние. Пътното платно е осеяно с неравности, така че напомня повече на лунен пейзаж, отколкото на улица, по която всъщност се движат автомобили.

От другата страна на булевард „Демокрация“ пък огромни чинари са подкопали тротоарните плочи и само дебнат да препънат някой расеян пешеходец.

„Освен това на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 58 срещу магазин за алкохолни напитки, цигари и сладкарски изделия има бетонирана плоча с неизвестна дълбочина. Тя е амортизирана, пропаднала, а в краищата ѝ се е образувал отвор с дължина около 40 см. Съществува сеиозна опасност тя да пропадне и така да пострада някой“, пише още в мотивите за искането си Чавдаров.

Под настояването на общинския съветник от ГЕРБ вече са се подписали и около 30-ина бургазлии, които смятат, че Община Бургас трябва да вземе мерки по случая.

Не на последно място съветникът от ГЕРБ предлага и изграждане на велоалея в района, която да свързва вече съществуващата зона за колоездачи на ул."Гурко" с бул. „Богориди“.

По всяка вероятност докладната ще се гледа на сесията през месец септември, тъй като през август местния парламент реши да почива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама