Младежката градинка в Трошево става лятно кино

14:21, 09 авг 15 / Култура 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредна прожекция от фестивала „Лятно кино в квартала” ще има от 21.30 часа в Младежката градинка във варненския квартал „Трошево”. Любителите на киното ще могат да гледат една от най-добрите съвременни български ленти „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” – копродукция на България, Германия, Словения и Унгария от 2008 г.

Това лято, вече като фестивал, „Лятно кино в квартала” е с продължителност над 40 дни. Ще бъдат излъчени 15 филма, сред които български, европейски и американски заглавия. Освен филми, фестивалът включва и концерти на живо, изпълнени от специална фестивална група, подготвяща програма от филмова музика. На някои от прожекциите във варненските квартали ще гостуват и част от екипите на българските филми – актьори, сценаристи и режисьори.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фонд "Култура" на община Варна и цели да провокира хората, чиито социален живот е ограничен между супермаркета и панелните блокове да общуват и да се забавляват под открито небе.  През миналата година в уникалното преживяване се включиха над 5 хил. души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама