Изложба на открито подредиха участниците в „Духът на природата” в Габровци

13:57, 09 авг 15 / Култура 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Великотърновското село Габровци отново е разкрасено с невероятни арт инсталации и причудливи творби на майстори, участващи в  четвъртото издание на симпозиум "Изкуство –Природа 2015“ като част от проекта „Духът на природата“. Проектът е спечелен от Артгрупа "Дупини" в партньорство с Центъра за мултиетнически диалог и толерантност "Амалипе" и е на стойност 83 243 евро.

В симпозиума участваха творци от 10 държави, които работят в сферата на ленд арт, изкуство в природата.  Авторите са от Азия и Европа и са творили в природата съвмесно с Артгрупа "Дупини". Това са Янике Лий и Трон Сулберг (Норвегия), Гордана Хаджи Николова - Малашев (Македония), Маша Паунович и Вера Станарчевич (Сърбия), Варол Топач (Турция), Нено Белчев (България) и специалните гости Райнхилд Герум (Германия), Валерия Кодара (Италия) и Ри Онг У (Корея).

В Деня на отворените врати на 8-ми август в село Габровци бяха представени техните работи.  Творбите са майсторени в натурална среда повече от седмица. Резултатите от симпозиума ще бъдат представени в България, в художествените галерии в Русе, Добрич и Contemporаry spаse - Варна в началото на следващата година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама