Прокуратурата отрече да е първоизточник на информацията за предполагаемите терористи (обновена)

13:42, 09 авг 15 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на "Връзки с обществеността" към Администрацията на главния прокурор Малина Александрова категорично отрече прокуратурата да е първоизточник на информацията за влизането в страната на две лица, за които се подозират връзки с "Ислямска държава".

По-рано днес информационна агенция "Фокус" и bTV излязоха със съобщения, позовавайки се на прокуратурата и органите на реда, че полицията издирва мъж и жена, за които се предполага, че са свързани с терористичната организация, както и че има засилено полицейско присъствие на места, на които се струпват много хора.

"Категорично не потвърждаваме тази информация. Ние не сме нейният първоизточник", каза Александрова пред София Topnovini.bg. Тя потвърди единствено, че главният прокурор държи връзка с ръководството на МВР, но не пожела да уточни какво налага непрекъснатият обмен на информация.

В официално съобщение до медиите, Прокуратурата отрече информацията:

"Във връзка с появила се в медии информация за прибиваване на представители на "Ислямска държава" на територията на Републиа България, пресцентърът на прокуратурата съобщава, че не е източник на подобна информация. Всяко позовавене на пресцентъра на прокуратурата за наличието на терористи у нас е неточно и некоректно. Прокуратурата е в непрекъсната връзка с ръководствата на МВР и ДАНС", гласи съобщението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама