Четири са номинациите на ДПС за кмет на Разград

13:38, 09 авг 15 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На свое заседание днес разградската организация на ДПС номинира четирима кандидати за кмет на общината, съобщи председателят на общинската структура д-р Левент Апти.

Предложенията са за народния представител и областен председател на партията Ахмед Ахмедов, общинския лидер на движението д-р Левент Апти, зам.-кмета на община Разград Хасан Хасанов и Хами Хамиев – депутат в предишния парламент.

Според регламента, местната структура трябваше да представи най-малко три номинации, които по азбучен ред да бъдат предадени на Областния съвет на ДПС, който изпълнява функциите на Областен предизборен щаб. След 28 август Областният предизборен щаб ще обобщи номинациите, направени от местните структури и ще ги изпрати на централата. Д-р Апти уточни, че последната дума относно кандидата за кмет на общината ще има Централният предизборен щаб на ДПС, като той може да предложи и друг освен издигнатите от местните структури, при съответната аргументация за това.

Той подчерта, че ще се борят за кметското място в Разград и по селата, както и да вкарат максимален брой общински съветници в Общинския съвет. Засега са издигнати кандидати за кметове в девет села, но може би ще има претендент за този пост от ДПС в още едно населено място, каза още председателят на общинската структура.

Д-р Левент Апти допълни, че листата от кандидати за общински съветници ще бъде от 33 души, като от Разград са предложени 16, останалите ще бъдат от населените места в общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама