Изложба иконопис и живопис представят в Двореца в Балчик

13:33, 09 авг 15 / Култура 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба иконопис на студио Димчовски и живопис на Георги Петров ще бъде представена в "Двореца" в Балчик. Откриването е насрочено за 11 август от 19.00 часа в "Каменна зала", съобщават домакините от архитектурно-парковия комплекс. Съвместната изложба ще остане в "Двореца" до 29 август.

Антония и Димчо Димчовски - от студио Димчовски, живеят и работят в малкото планинско село Гостилица. Създават своите икони от 1984 г., използвайки класически иконографски техники. Те работят в традиционния византийски стил – от миниатюра до императорски икони чрез полагането на злато, сребро, обков, емайл, перли, полускъпоценни камъни. Димчовски съживяват изгубени технологии като синайски нимбове, гранаре, гратаре, пробастър, чеканка и др. Инициатори и учредители са на Българско иконографско сдружение.

Георги Петров е роден през 1978 г. в Добрич. Дипломирал се е в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. Представял е творчеството си в над тридесет самостоятелни изложби в България, Унгария, Полша, Германия, Франция, Австрия, Словакия, САЩ, Чехия, както и в множество сборни и тематични експозиции. От 2012 г. Георги Петров е член на Творческия съюз на професионалните художници-Русия. Твори предимно в областта на съвременната пейзажна живопис. Живее и работи в София.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама