Шуменецът Атанас Росенов с шампионска титла от международен турнир по тенис на маса във Варна

12:18, 09 авг 15 / Спорт 25 632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Атанас Росенов от шуменския клуб “Роко” спечели шампионската титла във възрастовата група 30-40 години на международния турнир по тенис на маса във Варна.

Турнирът се проведе за 16-ти път в Двореца на спорта и културата в морската ни столица. Тази година в надпреварата участваха 100 състезатели от 6 държави.

Шуменецът Атанас Росенов бе без конкуренция в своята възрастова група и убедително премина през предварителната група, директните елиминцаии и стигна до финал, където също спечели без проблеми.

Другият представител на шуменския клуб Росен Рачев участва във възрастовата група 50-60 години и се нареди на трето място. Рачев спечели предварителната си група и първата среща от финалната осмица и това го изпрати в зоната на медалите. На полуфинал обаче Рачев загуби от стария си познайник Любомир Янакиев, който след това стана пръв във възрастовата група 50-60 години.

Росен Рачев успя да се поздрави и с шампионска титла. Тя дойд в надпреварата на двойки, където шуменецът игра в тандем с Цветан Андреев. Двамата стигнаха лесно до финала, където  с 3:0 победиха българската двойка Димитър Караиванов/Александър Никтов.

Организаторите проведоха и състезание за суперкупата на турнира. В него участваха шампионите от петте възрастови групи. Тук Атанас Росенов остана на трето място. За купата влязоха в спор Росенов, Тихомир Мичев, победител в групата 40-49 години, и Любомир Янакиев. Тримата записаха по една загуба и класирането се определи по по геймово съотношение, което изпрати Атанас Росенов на третата позиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама