Плаж на покрива организираха хората на Славчо Атанасов (снимки)

10:06, 09 авг 15 / Политика 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Истински безплатен плаж се появи на покрива на Дома на науката и техниката в Пловдив този уикенд. Той бе разкрит по идея на Патриотичния фронт като алтернатива на културния проект за плаж по река Марица. Сред първите посетители бе общинският съветник Илко Илиев. 

"Очакваме през следващия уикенд навалица от желаещи да се разхладят, защото тук въздухът е по-чист - близо е до най-големия парк на Пловдив, Цар-Симеоновата градина, а не е разположен край пушилките до един от най-оживените булеварди на града, където кръстосват стотици коли на час", заяви Александър Сиди.

Той покани всички пловдивчани да го посетят и подчерта, че хората няма да плащат нито стотинка за вход, скъпо кафе, бира или кебапчета.

"И тъй като не сме печалбарски настроени, за този проект не сме получили 300 000 лв. от Община Пловдив", отбеляза на свой ред и Илко Илиев.

Патриотите се похвалиха, че не им е било трудно да създадат плажа, макар че организацията е отнела малко време, защото за разлика от екипа на фондация "One" са свикнали да вършат всичко експедитивно. Александър Сиди подчерта, че биха се радвали, ако проектът се възприема като културен, защото е категоричен, че обогатява живота на Европейската културна столица.

Създателите гарантират по-голям комфорт на гостите, защото има къде да се преоблекат.

"Няма да караме хората да се крият в храстите или да си ходят мокри вкъщи. На покривната площадка няма ръждиви пирони, с каквито е обсипан пътят към басейна край Марица. Нашата цел е да предоставим едно развлечение в безопасна и сигурна обстановка", заявиха хората на Славчо Атанасов.

По думите им що се отнася до идеята за приобщаването на реката, то тя е едно маскиране на несъществуващи събития в модерни думи и няма как да се реализира с две басеинчета, бар или химическа тоалетна.

"Градът е преживял и предишна подобна закачка с Марица, когато бяха пуснати 1000 жълти гумени патета в нея, които се оказаха и най-скъпите на пазара - между 10 и 15 лева бройката", припомнят още те.

"Истината е, че Пловдив е имал и светли, и тъжни дни в своето културно развитие. Но в последните години се заредиха само пошли дни, за съжаление", коментира плажната проява на фондация "One" и дългогодишният директор на общинската култура Йохан Девлетян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама