Експерти поискаха още време за рухналата гимназия в Казанлък

08:19, 09 авг 15 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Техническата експертна комисия  (ТЕК) началникът на Старозагорската дирекция за строителен контрол  е удължил до края на този месец срока за работа  по разследване на причините довели до рухване на част от  сградата на Природо- математическа гимназия „Никола Обрешков“  в Казанлък на 22 юни т.г.

Причината е наличие на обективни обстоятелства, които са попречили на назначената комисия да приключи работа в определения за това срок, се казва в съобщение на община Казанлък. Досега е извършено временното укрепване на сградата и е започнато премахване на компрометираните строителни елементи при взети изключителни мерки за сигурност и недопускане последващи срутвания.

Взети са проби за геоложки доклад, работи се по обследване на сградата и техническата експертиза.  На свое заседание експертите са решили да бъде поискано удължаване срока на работа, заради това, че  срутената част  от сградата не е изцяло премахната, не е довършено укрепването на отделни части от носещата конструкция по нива в контактната зона с новопроектираната сграда, не е завършено разчистването. Затова и не може да се представи окончателно заключение на експертизата, както и протокол за проучване и документиране на аварията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама