Шест паралелки след седми клас утвърдиха в Търговище

08:15, 09 авг 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест паралелки с прием след седми клас ще има през новата учебна година в Търговище. Това стана ясно от заповед на началника на Регионалния инспекторат по образованието Дарина Димитрова, с която се утвърждава държавния план прием.

Двете средно общообразователни училища в града ще имат по два класа с профили "хуманитарен" и "природоматематически". Професионалната гимназия по икономическа информатика ще има една паралелка. Също една паралелка ще има и в техническата гимназия със специалност "компютърна техника и технология".

По последни данни на Министерство на образованието Търговище е сред регионите с най-малко закрити паралелки. Очаква се над 230 паралелки да бъдат закрити в цялата страна. Това е рекордно голям брой за последните три години.

Последно в Търговище беше прекратен държавния план-прием в две паралелки в осми клас в две търговищки училища. Това стана след първия етап на класирането, а причината беше недостатъчният брой приети ученици съгласно норматива за минимален брой. Празни останаха профил „Чуждоезиков” в Езиковата гимназия и профил „Електронна търговия” в Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама