Работилница за родители ще заработи в Разград

08:13, 09 авг 15 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работилница за родители ще заработи през есента в Разград. Инициативата ще се реализира по проект „Да пораснем заедно”, спечелен от Сдружение „Плевенски обществен фонд - Читалища” и в партньорство с НЧ „Напредък 1901“ - Разград и още четири организации от страната, съобщиха от разградското читалище. Проектът се финансира по програмата за подкрепа на неправителствените организации към Европейското икономическо пространство.

В рамките на дейностите по проекта ще бъдат включени родители, които отглеждат деца на възраст от 0 до 3 години. Методологията за осъществяване на дейностите по проекта е разработена от експерти на УНИЦЕФ за подкрепа на родители на деца в ранна детска възраст и е тествана и прилагана от НПО, образователни институции и местни власти в различни страни.

Родителите ще бъдат обучавани и подкрепяни от експертите в отглеждането на своите деца в продължение на три месеца – септември, октомври и ноември, по два часа седмично, в подходящо за всички време. Срещите ще се правят едновременно в библиотеката и в залата на НЧ „Напредък” - Разград. Родителите, които проявяват интерес, могат да се запишат за участие в инициативата в читалището. В момента тече подбор на експертите, които ще работят с тях – психолози, педагози, социални работници. Те ще преминат обучение за прилагане на методиката на УНИЦЕФ.

Проектът ще продължи 10 месеца. В рамките на инициативата ще бъде създаден електронен портал на работилниците за родители и ще се организира национална среща за изграждане на неформална мрежа от работилници за родители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама