Скоро мостът при село Ясен ще е готов за експлоатация

14:28, 07 авг 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Усилено се работи по завършване възстановяването на пътния мост над р. Вит при село Ясен в  частта по посока Плевен - София. Обектът се изпълнява от общинското дружество „Инжстрой”, съобщиха днес от пресцентъра на Община Плевен.

На този етап се извършват дейности по връхната конструкция, гардбаластрова стена и вертикалната планировка. Възстановяват се и проблемни места по греди и конзоли. Подготвят се нова тротоарна настилка, велоялея,  асфалтиране на пътното съоръжение  и подходите към него.

Движението по моста се осъществява двупосочно по вече реконструираната част София - Плевен. Тук беше направена нова пътна плоча, асфалтова настилка, парапети и ремонт на носещите греди на връхната конструкция, а след отбиване на реката се укрепиха два стълба в коритото й.

Амортизираната конструкция на моста при Ясен наложи спешни мерки за неговия ремонт. През 2013 г. Община Плевен внесе в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет проекти с количествено–стойностни сметки и Искане за предоставяне на възстановителна помощ за цялостна реконструкция на пътното съоръжение.

С одобреното финансиране от Междуведомствената комисия ремонтът започна през 2014 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама