Задържаха таксиметровия шофьор, "отвлякъл" служителите на ДАИ

22:10, 06 авг 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията в Несебър залови таксиметровия шофьор, избягал при акция „таен клиент” в Свети Влас, съобщиха от пресцентъра на МВР в Бургас. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

По данни на служителите на реда това е 60-годишният И.К. от Несебър, който преди обед качил в автомобила си от Слънчев бряг към Свети влас инспектори от Агенцията по метрологичен и технически надзор, маскирани като туристи. Служителите заедно с представители на „Икономическа полиция” и ДАИ провеждали специализирана акция по установяване на случаи на нерегламентиран превоз в курортния комплекс, за която по-рано съобщи bTV.

По таксиметровия автомобил на несебърлията нямало табелка „такси”. Докато превозвал пътниците до Свети Влас апаратът му също не бил включен. „Тайните клиенти” заявили, че превозната цена била договорена устно, като наближавайки Свети Влас 60-годишният шофьор забелязал служебния автомобил на ДАИ и вместо да спре, тръгнал да обикаля града.

Водачът е дал обяснения по случая в Районно управление – Несебър, като е задържан със заповед за полицейско задържане за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 270 от Наказателния кодекс за възпрепястване на служебно лице да извърши задълженията си. Предвиденото наказание в закона за подобен тип престъпление е лишаване от свобода до една година или глоба от сто до триста лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама