Над 120 км. тротоари са изградени за 3 години в София

21:38, 06 авг 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 120 км тротоари на площ от 600 хил. кв.м са изградени за последните 3 години в гр. София, каза зам.-кметът по транспорта Любомир Христов, който провери ремонта на тротоара на ул. „Георги С.Раковски“ до Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“.

На нaтоварените пешеходни зони и тротоари ще бъдат поставени водещи тактилни ивици, каквито в момента се слагат по ул. „Георги С.Раковски“, за да могат хората с увредено зрение да се придвижват по-спокойно и безопасно по столичните улици, отбеляза Христов.

Програмата за ремонт на тротоарите е одобрена преди три години от Столичния общински съвет, припомни зам.-кметът и посочи, че първо са започнали да оправят най-натоварените пешеходни зони.

В кв. „Лозенец“ в момента се подменят тръби на „Топлофикация София“ и се планира да се преасфалтира по-голямата част от улиците, като се ремонтират и тротоарите.

„Все по-малко шофьори се качват по тротоарите“, отбеляза Христов и допълни, че в града има над 600 хил. автомобила.

„Нито „Пътна полиция", нито Общината е в състояние да постави 600 000 пазачи или в 3400-километровата улична мрежа на града да бъдат поставени колчета навсякъде“, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама