80 гербера от Своге се оплакват от репресия и напускат партията

18:01, 06 авг 15 / Политика 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партия ГЕРБ остава с поне 80 члена по-малко. Днес партийци от Своге са подали своите молби за напускане. Причината - оплакват се от репресия, криминално поведение и натиск от страна на настоящият кмет Жоро Цветков, който, въпреки несъгласието на общинската организация, е наложен "отгоре" и за кандидат за следващ мандат.

"Не можем да продължаваме да бъдем членове на Общинска организация, респективно на политическа партия, която допуска следното: Погазване на принципа на доброволност за членуване. Погазване на принципа за свобода на избора. Незачитане на Конституцията на Р.България и Устава и ценностите на ПП ГЕРБ, които сме приели. Подмяна на вота ни. Криминално поведение и натиск от страна на ръководителя на структурата. Погазване на честта и достойнството ни", пишат гневни те в отворено писмо до лидера на партията Бойко Борисов.

"В Своге от години съществува конфликт между членовете на Управителния съвет, като представители на отделните териториални общности и кмета и общински ръководител - Жоро Радоев Цветков. Конфликт и нетърпимост между Общински съвет Своге, в т.ч. общинските съветници от квотата на ГЕРБ и кмета Жоро Цветков. Причините за конфликта са изцяло по вина на Цветков. Многократно и по всякакъв начин за това беше апелирано в централата на ПП ГЕРБ. Провеждани бяха множество срещи с ръководни фигури от партията, депозирани бяха декларации и документи, които не доведоха до никаква промяна.  Жоро Цветков приема функциите си на Общински ръководител като еднолично и едновластно управление, основано на принципа “власт и подчинение”. Той не зачита диалога, дадените му възможности да изрази себе си като провежда политика в защита и полза на гражданите и на община Своге чрез ситуационно дясната политика на ПП ГЕРБ. Той е изцяло фокусиран върху личния си интерес и амбицията да управлява на всяка цена", разясняват те.

На проведено на 16 юни т.г. заседание 57 от общо 100 членове номинирали кандидатурата за кмет на Георги Петков. Настоящият кмет получил 40 гласа, след което от негова страна последвали "обидни манипулации и репресии срещу несъгласните". Той уволнил съперника си, както и техническия сътрудник там Владислава Симеонова, която била "ругана и заплашване със саморазправа". "Общинският ръководител Цветков открито заплашваше, че ще уволни всеки, който не гласува за него. Принуждаваше. Във форумите заваляха за пореден път обиди и клевети за предателства и продажби на гласове, обвинения за целенасочено разцепление. Личните нападки и клевети бяха безпрецедентни", разказват те.

На последвало заседание, на което е трябвало да бъдат определени кандидатите за общински съветници, Цветков си довел хора, които да гласуват за каквото той каже - все още неодобрени членове на организацията, които, по думите на недоволните, били зависими от него, а именно хора на общинска служба, техните семейства и т.н. Единият от номинираните се оказал с множество присъди.

При опит герберите да се оплачат в централата, им било заявено ясно и категорично, че Цветков ще е кандидатът и нищо не може да промени това. "Ние отказваме да подкрепим такъв избор, такава политика и такъв несъмнен провал. Отказваме съучастие", завършват недоволните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама