Уволниха директора на Регионалния исторически музей в Стара Загора

17:28, 06 авг 15 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров от днес, директорът на Регионалния исторически музей (РИМ) Ангел Динев е уволнен дисциплинарно.

В заповедта се посочва, че съгласно длъжностната му характеристика, директорът на РИМ, е пряко подчинен на кмета на Стара Загора и осъществява административно–организационното ръководство на музея, а методически се ръководи от Министерството на културата.

„Сред отговорностите, определени в длъжностната му характеристика, директорът отговаря за законосъобразността и целесъобразността на взетите от него решения“, се посочва в заповедта.

В нея се прави извод, „че с действията си Ангел Динев злоупотребява с доверието на работодателя – кмета на Община Стара Загора. Същото представлява нарушение на трудовата дисциплина по смисъла на чл.187, т.8 от Кодекса на труда - злоупотребява с доверието на работодателя, като незаконосъобразно е открил конкурс за заемане на академична длъжност „доцент“ по научна специалност „История на България“ /военна и военнополитическа история/, съгласно Закона за развитието на академичния състав в Република България /ЗРАСРБ/, без да са налице законови основания за това и при несъобразяване с изричните указания на зам.-министъра на образованието и науката и зам.–министъра на културата. С тези си действия, служителят е допуснал поведение, което противоречи на поведението му на ръководител на институцията РИМ Стара Загора“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама