Назначават 150 нови работници във ВМЗ - Сопот

16:45, 06 авг 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
150 са одобрените молби за назначаване на нови работници във ВМЗ - Сопот. Това стана ясно по време на среща на ръководството на завода със зам.-министъра на икономиката Любен Петров. Общо подадените молби за работа са 300, уточниха от ръководството на ВМЗ. Новите служители ще бъдат назначени до две седмици, ще се търсят и още хора.

"Целта на министерството на икономиката е ВМЗ - Сопот, да работи на максимален капацитет", коментира зам.-министър Петров. Той посети завода, за да се запознае на място с напредъка по възстановяване на производството и да увери работещите, че министерството работи за финансовото и производственото му стабилизиране.

В момента има добър диалог между министерството, ръководството на предприятието и синдикатите, смята зам.-министърът. "За мен е важно да догоните и задминете частните предприятия по производителност и заплати", каза той по време на срещата.

Зам.-министър Петров информира представителите на синдикатите, че за момента предприятието има осигурени договори и актуализирана производствена програма до края на годината за наваксване на изпълнението на поръчките. "Търсим възможност за договори по линия на кооперирането с НАТО и ЕС. Разговори се водят с Министерството на отбраната за осигуряване на поръчки за българската армия", увери той.

Представителите на синдикатите заявиха, че всички различия са изчистени и хората са доволни. Те поискаха да бъдат запознати с резултатите от одитите на предприятието. Финансовото състояние на предприятието се подобрява. Изплащат се редовно заплати и аванси. Ръководството на ВМЗ и Министерство на икономиката са предприели действия за назначаване на външен одит за състоянието на фирмата. В момента се извършва обследване на системите за охрана и сигурност на предприятието, работи се и за изграждане на система за видеонаблюдение, за да се затегне сигурността във ВМЗ.

На площадката в Иганово ще бъдат възстановени два стари цеха, на които ще се премести производството от обектите, разрушени при инцидентите през пролетта, за да може тя да заработи с пълен капацитет. Зам.-министър Петров увери, че лично ще следи за ускоряване на работата по разчистване и обезопасяване на двата епицентъра на взривовете в Иганово. Той посети площадката, за да провери на място как вървят работите по възстановяване на производството и пускането на двата нови цеха там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама