Фабриката на Цветан Василев в Сърбия остава без газ и ток

16:44, 06 авг 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заводът за стъкло в сръбския град Парачин, собственост на Цветан Василев, не е започнал да покрива сметките си за ток, което ще доведе до спиране на подаването на електричество, съобщава сръбският "Блиц". В понеделник изтече гратистният период, в който фабриката трябваше да започне да плаща разсрочено задълженията си към "Сърбиягаз" и "Електропривреда Сърбие" в размер на 950 милиона динара (20 млн. евро). Очаква се подаването на газ също да бъде прекратено.

"Няма никакви информации от управлението на предприятието за погасяване на дълга. Ситуацията е критична, но вярваме в най-доброто. Вчера ни казаха, че ситуацията е много тежка", заяви председателят на Самостоятелния синдикат Живоин Матеич. "Не знаем дали е платено или не. Никой нищо не казва. Неизвестността е голяма. Много сме разтревожени, каза председателят на синдиката "Независимост" Бобан Никодиевич. Управата на предприятието е в Белград, не знаем какво ще стане с фабриката, ако дълговете не се платят", добави той пред "Блиц". 

Бившият председател на синдиката "Независимост" Боривое Йевтич съобщи, че около 100 от близо 850 работници са подали молби за доброволно напускане на предприятието срещу компенсация от 160 евро за всяка година стаж. 

Българинът е в Сърбия повече от година, където очаква местните власти да решат дали да го екстрадират в България. Той е обвинен от българската прокуратура за длъжностно престъпление заради фалита на Корпоративна търговска банка, чийто мажоритарен собственик е. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама