Записват новите студенти за специалностите на факултетите към МУ-Плевен и Медицински колеж

16:28, 06 авг 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В рамките на два дни – 6 и 7 август – в Медицински университет – Плевен тече записването на приетите на трето класиране студенти в осемте бакалавърски специалности на факултетите «Здравни грижи», «Обществено здраве» и Медицинския колеж. Това информираха от пресцентъра на вуза.

Утре след 16.00 ч на сайта на висшето училище ще бъде публикувана информация за броя незаети места. Предстои приемане на заявления за попълване на бройките за бакалаври, които ще се подават по електронен път на 8 и 9 август, събота и неделя. На 10 и 11 август кандидатите могат да заявят желанието си за участие в класиране за незаетите места в Ректората, стая 207, от 8.00 до 15.00 ч.

Във Факултет «Здравни грижи» тече записване за 55 места в специалност «Медицинска сестра» и 30 за «Акушерка» по държавна поръчка. В Медицинския колеж се приемат 22 медицински лаборанти, 16 рентгенови лаборанти, 25 помощник-фармацевти и 21 социални работници. Във Факултет «Обществено здраве» 40 студенти ще бъдат записани за обучение по специалност «Медицинска рехабилитация и ерготерапия» и 15 - по «Опазване и контрол на общественото здраве».

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама