Огромен пожар се разрази в района на „Ханска шатра“ край Слънчев бряг

16:24, 06 авг 15 25 770 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гори пожар в района на „Ханска шатра“, съобщиха от полицията в Бургас. По първоначални данни огънят е обхванал голяма площ от сухи треви и храсти. Към мястото на инцидента са се отправили два противопожарни автомобила с шестима огнеборци, но впоследствие са изпратени още 4 противопожарни екипи от Несебър, Бургас и Поморие.

Действията на пожарникарите по локализиране на огъня са затруднени заради високите температури и силния вятър. Пожарът вече се е прехвърлил и към намиращата се в близост до „Ханска шатра“ конюшна, като е изпепелил три коня и паркиран лек автомобил. Усилията на огнеборците са насочени към неутрализиране възможността пожара да обхване и сградите на комплекс „Съни Бийч Хилс“.

Съдействие на поьарникарите оказват служители от Държавно горско стопанство – Несебър, Община Несебър и доброволчески отряд. Вероятно ще се наложи използването и на допълнителни сили в случай, че пожарът се разрастне.

Пътният трафик по главен път Бургас – Варна е затруднен поради задимяване на района. Три полицейски автопатрули от Районно управление – Несебър подпомагат водачите на МПС при шофирането им в условията на намалена видимост. От сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Бургас призовават скоростта на движение да бъде съобразена с усложнената обстановка, като не се предприемат рискови маневри. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама