Общински става градският транспорт в Стара Загора

15:59, 06 авг 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Градският транспорт в Стара Загора вече минава под ръководството на Общината. „Обединението, което сега правим, ще ръководи транспорта единно, услугата ще бъде по-гъвкава в полза на гражданите. Ако не бяхме предприели подобни действия, щяхме да изпуснем възможността да обновим транспорта с евросредства“, зави днес кметът Живко Тодоров при подписването на договора за доставката на 50 нови солови автобуса до края на ноември. Договорът за производство и доставка бе подписан от управителя на общинското дружество "Автобусни и тролейбусни превози" Димитър Авджиев и Адам Желински, директор по експорта на  полската компания „Соларис”.

По този начин градският транспорт ще бъде изцяло обновен. Ще бъдат синхронизирани тролейбусният и автобусният превоз в града.

„Общинският градски транспорт е от първостепенна важност за развитието на града и решаването на голяма част от проблемите - нарастващ автомобилен трафик, липсата на места за паркиране и т.н. Това се преодолява с комплексни мерки, но най-важното е да имаме подобрен градски транспорт и нови автобуси. Занапред ще работим по подобряване на маршрутите и синхрона между автобуси и тролейбуси“, обясни кметът.

По думите му приватизацията на автобусния транспорт през 2006 г. е създала големи проблеми между частния оператор и общинското  „Тролейбусни превози“. Липсва синхрон между картите на пътниците, засичане на линиите и ощетяване на единия или другия оператор.

Старите автобуси, собственост на частната фирма, ще бъдат изведени от употреба. С фирмата има сключен временен двегодишен договор, който изтича до края на годината. „Процедурата по обжалване е на последна инстанция, дотук всички са се произнесли в полза на общината и ще трябва да получим около 700 000 лева компенсация", допълни Живко Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама