Пътна полиция планира 4 млн.лв за камери за служебните коли

15:54, 06 авг 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разработваме поръчка на стойност около 4 мил. лева. за дооборудване на всички автомобили на пътна полиция, съобщи гл. комисар Христо Терзийски, директор на Дирекция „Национална полиция”, цитиран от агенция „Фокус“.

Само преди дни стана ясно, че КАТ ще засили присъствието си на пътя, но вътрешният министър призна, че нямат възможност да оборудват толкова бързо всички служебни коли. Тя не отрече, че това създава възможности за корупция.

Терзийски съобщи, че с камери за видео запис и технически средства за звукозапис са оборудвани 120 автомобила.

„Имаме оборудвани около една четвърт от всички автомобили. В същото време ползваме 148 мобилни камери, разположени в обозначени автомобили. Пътната полиция разполага и с 25 стационарни камери, с които се осъществява видео контрол за скорост. Това са техническите средства, с които разполагаме“, каза още директорът на националната полиция.

„Искам да подчертая още веднъж, че подготвяме процедура, която ще отнеме технологично време, с отпуснати пари по европейски програми, за дооборудване на всички автомобили. Отчитайки резултатите от дейността на пътна полиция и анализирайки ги, ние ще вземем нашите решения”, посочи гл. комисар Терзийски.

Той прогнозира, че дооборудването може да започне до края на годината, но каза, чене може да даде срок за приключването на целияпроцес. „Може би ще бъде в рамките на 6 до 8 месеца, защото става въпрос за доста сериозна техника”, посочи още Терзийски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама