Участниците в Международния фолклорен фестивал отнесоха албум със спомени от Пловдив (снимки)

14:52, 06 авг 15 / Култура 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръчно изработен албум за спомен ще отнесат участниците от 21-я Международен фолклорен фестивал в Пловдив. В него организаторите са проследили и подредили най-красивите мигове на всеки един от съставите, пристигнали в Града под тепетата от Сливен (Професионалният фолклорен ансамбъл на Сливен се явява тазгодишния символичен домакин на фестивала), Аржентина, Полша, Република Корея, Турция, Испания и Сърбия.

Те пък поднесоха своите подаръци към Община Пловдив, символично приети от зам.-кметът Александър Държиков. Ракия, дискове, талисмани оставиха гостите, които Държиков прие и приветства в залата на Общината.

"Приятно ми е да съм сред тази колоритна група. Надявам се да сте прекарали добри мигове в най-стария жив град на Европа и Европейска столица на културата за 2019 година – Пловдив", обърна се той към момчетата и момичетата от три континента.

"По-голямата част от фестивала мина и съвсем спокойно мога да кажа, че това е едно успешно издание", сподели на свой ред и Кирил Велчев, който е сред главните организатори на събитието, случващо се в Града под тепетата за 21-ви път. "Очакваме церемонията по закриването да се превърне в празник за всички и Античният театър отново да е пълен. Реално фестивалът се случва заради публиката", посочи още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама