Окръжен съд Хасково: 15 денонощия арест за псуване и заплаха към полицаи

14:49, 06 авг 15 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И Окръжен съд Хасково потвърди изцяло решението на колегите си от Районен съд Ивайловград за Иван Цветанов, който ще излежи 15 денонощия арест в поделение на МВР. Той бе съден по Указът за дребното хулиганство.

На паркинга на автогарата в Ивайловград, Иван Цветанов бил спрян за проверка от полицаите Иван Неделчев и Димитър Ванев. Униформените забелязали, че микробусът, който е управляван от Цветанов криволичи. При поискване на документите за самоличност от органите на властта,  водачът отговорил : "Какъв си ти бе пикльо? , Нищо няма да ти дам!".  Отказъл да представи какъвто и да е документ за самоличност и продължил с обидите и неприличните изрази към органите на власта: "тъпаци", "боклуци", "вашата кожа", "тъпанари", „Ще Ви е.е помашки к.р".

Иван Цветанов бил арестуван, но и в сградата на РПУ-то продължил с обидите и неприличните изрази към всички полицаи. Там органите на реда били наречени "боклуци", "тъпаци", "тъпанари" , "утре ще ви се стъжни живота" , "утре ще дойда и ще Ви разкажа играта".

При медицинския преглед нарушителят заявил, че е изпил литър и половина водка и взел голямо количество наркотици.  Лекарят  констатирал алкохолно натравяне. Това обаче не  попречило на Цветанов да продължи да сипе обиди и  псувни към конвоиращите полицаи, след като разбрал, че не може да бъде задържан: „ Видяхте ли какви сте смешници, ще ви шибам!”

Пред Окръжен съд Цветанов обясни, че се е държал грубо, но това било, защото е бил влачен от полицаите като животно.

3-членният съдебен състав не прие доводите, вместо 15 денонощия в ареста да се наложи глоба в размер на 300 лв.

Иван Цветанов вече е бил осъждан и то за за тежко престъпление, при което по негова вина е причинена смърт.

Решението на съдиите Милена Петева, Тошка Иванова и Красимир Димитров е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама