Закопчаха десетки крадци и нарушители при мащабна акция в Камено

14:42, 06 авг 15 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализирана полицейска операция с цел установяване на незаконно пребиваващи лица без гражданска регистрация и извършители на взломни кражби от частни домове е проведена на територията на Община Камено, съобщиха от полицията. В нея са участвали служители от „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Камено. Проверени са над 50 частни домове и близо 100 души. Не са констатирани нарушения на Закона за гражданската регистрация.

В резултат на полицейските действия обаче за срок от едно денонощие са задържани криминално проявените и осъждани : Б.Б., 28-годишен, С.С., 61-годишен, М.В., 23-годишен, З.Ч., 43-годишен и В.В., 17-годишен, всички от Камено. Разкрита и документирана е взломна кражба от частен дом в Камено, при която е отнет бензинов моторен трион за рязане на дърва. Констатирано е, че извършител на кражбата е криминално проявения Р.С., 43-годишен от Камено, който върнал откраднатия верижен трион. Открити са и други вещи, обект на кражби от други досъдебни производства.

Полицейските служители с разкрили и кражба на сумата от 1 170 лв., осъществена на 24 юли от частен дом в Камено, обитаван от 84-годишен мъж. За нея са задържани 34-годишната С.В. и 10-годишната й дъщеря, и двете от Камено. Откраднатите пари са намерени и върнати на собственика срещу разписка.

При операцията е установена и извършителката на кражба на чифт златни обеци от хотелска стая в Свети влас. Това е 22-годишната М.Р. от Камено, от която са иззети откраднатите накити.

При извършените проверки в дома на 54-годишния Т.П. от с. Братово са намерени и иззети 20 кутии с цигари, без акцизен бандерол / общо 400 къса/, които са предадени с протокол за доброволно предаване.  В местен магазин за хранителни стоки, стопанисван от 28-годишната И.П. птк  са намерени и още 6 кутии / общо 117 къса/, без акцизен бандерол.

Служителите на реда са образували и три бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол срещу: 28-годишния Д.И. от Стралджа, който управлявал „Сеат Алхамбра“, с ямболска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация - 1. 41 промила; 51-годишния И.С. от с. Полски извор, общ. Камено, който управлявал „Рено 19“, с бургаска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация - 1.82 промила и 43-годишния Т.Д. от Камено, който управлявал „Опел Корса“, с бургаска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация - 1.62 промила

Образувано е и наказателно производство срещу  35-годишния А.М. от Камено / неправоспособен водач/ за това, че управлявал лек автомобил „Дайхатцу“, с бургаска регистрация, в едногодишния срок от наказването му административен ред за същото нарушение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама