Ангелкова: Чадърите и шезлонгите на плажа - безплатни от следващото лято

14:17, 06 авг 15 / Политика 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Няма да се плаща за чадър и шезлонг на плажа, според примерна концепция на Министерство на туризма", каза министър Николина Ангелкова в сутрешния блок на БТВ. Ангелкова добави, че предстои концепцията да бъде обсъдена с представители на туристическия бранш.

Тя обясни още, че ще се търсят решенията, които се прилагат от страните с традиции в морския туризъм и посочи като добър вариант този, който се прилага в Турция и Гърция. Там при покупка на напитки от плажните барове се осигурява ползването на шезлонг и чадър за целия ден. Министърът смята, че това няма да намали особено печалбата на концесионерите на плажовете, защото те имат достатъчно опции да правят бизнес.

"Концесионната такса не е обвързана с шезлонгите и чадърите, достатъчно е, че концесионерите могат да отдават части от плажовете под наем за заведения", каза Ангелкова.

Ще има и промени в категоризацията на хотелите и ресторантите, каза още Ангелкова. Тя отбеляза, че в последните две години се работи по стара наредба, но с нов закон.

„За четири-пет звездните хотели сме се съобразили с европейската система, в която членуват повече от 15 държави с изисквания на световната организация по туризъм”, каза още тя.

Министърката поясни, че ще има 6-месечен период, в който хотелите да могат да се приведат спрямо изискванията. Новата наредба ще определи и нови изисквания към качеството на услугата all inclusive.

Нови регламенти ще има и за къмпингите. Вече ще се регулират и размерите на палатките. Изискванията обаче според нея са минимални - изисква се електричество и течаща вода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама